Chicago Dag 1

Lokal tid: 21:30

Hva har egentlig skjedd de siste 24 timene? Føler tiden går så fort, men alikevel veldig sent. Det hele startet med å stå opp 05:00 på morgenen for så å møte på flyplassen hvor vi fikk sjekket inn bagasjen. Etter det var det bare å si hade til mamma og pappa! For å være ærlig trodde jeg det skulle være værre enn det det egentlig selvom det å gi mamma og pappa en siste klem på ti måneder var utrolig ille.
Reiseruten gikk fra Oslo til stocholm og fra stocholm til Chicago, og begge flyturene gikk utrolig greit hvis vi ser bort i fra hvor lite søvn jeg egentlig fikk på flyet.

Når vi kom frem til Chicago ( ca 12:00 lokal tid) ble vi møtt av en representant som fulgte oss ut til der bussen skulle komme. .
Vi ble fraktet til hotellet i en liten buss, og på hotellet ble vi møtt av en dame som var representant for nacel. Damen gav oss litt generell info om campen og reglene.
Deretter kunne vi endelig få vite hvem vi skulle dele rom med, og jeg var så heldig å få dele rom med Anna. (En av de  norske jentene som reiste sammen)
Resten av kvelden møtte vi mange andre utvekslingsstudenter fra mange land, og ble kjent med dem.

 


noen av de norske jentene på flyet

Endelig fremme!

 


Min skjønne roommate Anna!


Hotellet var utrolig fint! Og dette var utsikten fra balkongen.

 

Det skjedde ikke så mye mer 1. dagen, og vi gikk å la oss ganske tidlig i håp om å slippe jetlag (noe vi gjorde)
Den siste tiden

Det er vedlig lenge siden mitt forrgie innlegg på bloggen nå, og det er mange grunner for det. Den største grunnen er at jeg har hatt lite å blogge om ettersom det har skjedd lite på utvekslingsfronten.

Det er ikke lenge igjen før jeg endelig reiser, og sommerferien har gått utrolig fort. (desverre)  Ferien har gått ut på  å jobbe, være med venner, ha en avskjedsfest, være i vennner sine avskjedsfester og å være med familien. Jeg har også gjort en del småting som måtte ordnes før jeg reiser, som å skaffe bankkort, ta siste dose av Hepatitt A/B og jeg måtte også ha en legeerklering. En annen ting har gjort som kanskje er litt mer viktig, var å få visum. Jeg var i Oslo 8. juli for å besøke ambassaden. Selve intervjuet var greit og kort, men ventetiden for å komme inn for å ha intervjuet var ikke så kort, og jeg ventet i tilsammen nesten 3 og en halv time for å bli spurt to spørsmål. Heldigvis var det en del andre utvekslingsstudenter som jeg kunne snakke med, og som gjorde at tiden gikk fortere.

Jeg har endelig begynt å pakke kofferten ettersom det bare er 4 dager igjen til jeg reiser. Jeg har skrevet en pakkeliste selv, og jeg har også mottat en pakkeliste fra Aspect, så sålangt har pakkingen gått greit.

Jeg tenkte jeg kunne slenge inn noen tilfeldige bilder fra den siste tiden:
Etter 3 og en halv time i kø utenfor ambassaden var vi endelig på vei hjem!3 av avkjedsfestene. 1) Er fra Ida-Marie sin avskjedsfest     2) siste dag med Amalie...   3) Avskjedsfesten til Misha.


Det er alltid like trist å være sammen med venner for siste gang på 10 måneder...

 

- Dette var bare en kort oppsummering av den siste tiden, og forhåpentligvis blir jeg bedre på å blogge når jeg er i USA!

#utveksling
Hvor skal jeg?

Hei!
I dette innlegget tenkte jeg at jeg kunne fortelle dere litt generelle fakta om plassen jeg skal bo neste år. Som nevnt tidligere så har jeg vært så heldig å få en vertsfamilie i Oconomowoc, Wisconsin.

 ♥  Oconomowoc
Oconomowoc er en liten by med ca. 15 000 innbyggere. Det er masse grønn natur og innsjøer i byen, downtown består av gater med kafeer og resturanter. Byen er også en 45minutters kjøretur til Milwaukee og 1 og 1/2 times kjøretur unna Chicago.

 ♥  Shopping
Det er nesten ikke noe å shoppe i Oconomowoc, men det er to store shoppingsentre kun 20 minutter unna. Det er også ett outletmall på omtrent en 30minutters kjøretur unna.


 ♥  Skolen
Skolen jeg skal gå på heter "Oconomowoc high school". Skolen har ca 1500 elever fra 9.-11. klasse. Skolen tilbyr mange ulike sporter, blant annet Tennis, Volleyball, Ski, drama og softball. Fargene til skolen er oransj og lilla, og de har en vaskebjørn som maskot. ♥  Temperatur
Været og tempraturen i Wisconsin generelt er omtrent likt som i Norge. Det er kalde vintre, og varme sommerer. Vinteren som var i Wisconsin i år har vært en av de kaldeste noen gang.

Jeg håper dere likte dette innlegget med litt fakta om der jeg skal reise.
Har du fått familie? I såfall hvor?


#utveksling

Les mer i arkivet » August 2014 » April 2014 » Mars 2014


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits